Poluarea din București, mai mare decât în Beijing! Aplicația care arată valorile exacte ale calității aerului din această seară

Poluarea din București, mai mare decât în Beijing! Aplicația care arată valorile exacte ale calității aerului din această seară
(FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay)
Publicat: 29/10/2020, 19:39
Actualizat: 29/10/2020, 19:45

Conform datelor aplicației Air Matters (Aerul contează), joi, 29 octombrie, poluarea din București, capitala României, era mai mare decât în Beijing, capitala Chinei.

Concret, în această după-amiază, la ora 18.00, în sectorul 1 din București indicele calității aerului arăta valoarea de 152, în timp ce, peste o jumătate de oră, la Beijing era 149.

În concluzie, la București calitatea aerului este una „nesănătoasă”, potrivit aplicației citate, iar în China este „nesănătoasă pentru persoanele sensibile”.

Aceste valori de la noi se mai înregistrau când în anumite zone erau arse diverse deșeuri care emanau un fum toxic, ce se ridica în atmoferă și aerul devenea irespirabil.

Aerul din alte state este respirabil

Spre comparație, în capitala Japoniei – Tokyo – indicele este 26, iar la Paris, în capitala Franței… 50! Evident, în ambele cazuri, calitatea aerului este una „bună”, potrivit Air Matters, care arată un indice aproape incredibil în New York, SUA: 13!!!

Nicușor Dan la GÂNDUL GREEN, despre cum poate fi redusă poluarea din București: Nu trebuie să aplicăm măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, a vorbit în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN despre poluarea din București, despre planul actual integrat de calitate a aerului pe care îl consideră unul „defectuos”, dar și despre ce fel de măsuri ar trebuie puse în aplicare astfel încât bucureștenii, dar nu numai, să respire un aer mai curat, mai „green”.

Primarul ales al Municipiului București, Nicușor Dan, a fost invitat în cadrul ediției de miercuri, 28 octombrie, a emisiunii GÂNDUL GREEN, în care a vorbite despre măsurile pe care intenționează să le implementeze în Capitală astfel încât calitatea aerului să fie una mai bună.

„Există acea decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene de acum 4-5 luni și se referă la politicile municipalității în ceea ce privește poluarea aerului și se spune explicit că aceste politici nu au indicator de performanță și sunt niște documente care nu au nicio valoare practică. Deci noi trebuie să ne uităm la indicatori și să ne ducem exact la acele măsuri care duc la reducerea poluării aerului și nu la măsuri scrise pe hârtie, care nu au niciun efect”, a declarat, printre altele, Nicușor Dan.

Poluarea din aer poate crește rata mortalității COVID-19

Pacienții care sunt infectați cu COVID-19 și stau în zone în care aerul este poluat au șanse mult mai mari să moară, față de cei care se află în orașe în care aerul nu are un nivel așa ridicat de poluare, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către Școala de sănătate publică a Universității Harvard.

Cercetătorii au analizat peste 3.000 de orașe din SUA și au luat în considerare numărul locuitorilor, numărul de paturi din spitale, numărul de persoane testate, vremea, dar și socioeconomia, scrie nbcnews.com.

Studiile au arătat cât de important este nivelul de plouare din unele orașe, atât în timpul epidemiei de COVID-19, dar și după ce va lua sfârșit.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×